Kork produkter på Kaffepuden.dk

Kork produkter på Kaffepuden.dk

Fra tomme kaffesække til miljøbevidste interiørprodukter

Hvad der startede med interiør af stof fra tomme kaffesække, er i dag blevet til en lille forretning, der elsker at tænke kreativt, at se muligheder i materialer og sætter pris på produkter med den gode historie.

Invitation til pop up butik i Viborg i julen 2023

I Julen 2023 blev jeg inviteret til at have mine produkter stående i en pop up butik i Viborg. Og for at starte ved begyndelsen, så var jeg i november på en mad bolig og design messe i Ålborg. Her mødte jeg Maj fra Rafiki Chokolade, som til daglig holder til i Viborg, hvorfor hun også stod bag dette initiativ, som jeg så blev inviteret med til.

Mødet med Kjeld

Det er lidt en skør verden, den her selvstændige iværksætter branche, skør på den sjove måde blandt andet fordi man møder så mange forskellige mennesker - og midt i denne pop up butik faldt jeg så i snak med Kjeld, som havde et par borde fyldt med en masse flotte kork designs til hjemmet.

Det der faktisk fangede min interesse var et billede han havde på sin computer. Et billede af en portugisisk korkeg, hvor barken var pillet af. Og sådan kan det gøres 8 gange..pille barken af, som vokser ud igen for så igen at blive pillet af og lavet til smukke miljøbevidste produkter til hjemmet.

Jeg anede ikke det foregik sådan, og blev ret så fascineret og ikke mindst da jeg så alle de smukke ting, der kunne laves ud af barken fra disse smukke korkegetræer.

Kombination af kaffesække og kork

Kjelds korkproukter og mine kaffesæk designs blev vi enige om kunne passe godt sammen ikke mindst i de mange café og kaffebar miljøer, der findes over hele landet, men også hos virksomheder der forsøger at trække naturen ind som en del af deres miljøbevidste indretning og profil.

Jeg havde en sækkestol i mit produktkatalog, og Kjeld havde lige fået syet en sækkestol i kork materiale. Mega flot, helt eksklusiv i sit look og samtidig super komfortabel. Det blev bare for dyrt at få den fragtet herop hvis den også skulle fyldes i Portugal, hvor den blev syet.

Kaffepudens kaffe sækkestol bliver syet her i Danmark, på en systue i Viborg, hvor folk er ansat i en fleksjobordning, og fyldt hos en dansk virksomhed med danskproducerede krøjerkugler.

Blot en begyndelse

Snakken om hvad kombinationen af kaffesække og kork kunne skabe af god stemning ved den lille kaffehyggepause, om det er derhjemme eller på jobbet, gjorde mig opmærksom på hvor mange muligheder dette smukke naturmateriale rummede. En anden lille hyggespreder fra kork universet, som jeg valgte at tage ind, som en del af mine produkter var en bomulds plaid i 4 forskellige farver, hvor det spændende her var, at de er vævet af 6 procent tråd af kork, eller rettere sagt korkrester, som de så har forsøgt at få et nyt produkt ud af - her som tråd, som bliver en del af en virkelig lækker, blød og flot plaid

En inspiration der nu med kaffepudens forskellige smukke designs og produkter af henholdsvis jute og kork kan passe ind i et naturtema i den enkelte bolig. Og når det blot er begyndelse, skyldes det at der findes mange andre skønne produkter og iværksættere bag som alle med deres historie kan passe ind i kaffepudens univers.

Tilbage til blog