Om Kaffepuden

Historien bag

Det hele startede, da jeg arbejdede som lærer på en friskole, hvor en af mine kollegaer en dag holdt morgensamling om upcycling. Hun havde blandt andet medbragt en kaffesæk, der blev brugt som pudebetræk. Det rustikke udtryk, det smukke print og hele fortællingen der lå gemt i denne ene kaffesæk fangede min opmærksomhed. Jeg gik derfor hjem og købte nogle kaffesække på nettet, allierede mig med en dygtig syerske og fik lavet 4 pyntepuder, som jeg præsenterede for en café, der endte med at købe 15 stk. Derefter oprettede jeg firmaet kaffepuden.dk - et navn, der kommer af vores første produkt- puder, som blev betrukket med stof fra kaffesække.

Værdier

Med Kaffepuden har jeg startet et firma, som giver mig mulighed for at tænke kreativt og se muligheder i eksisterende materialer, som for eksempel de mange kaffesække danske mikroristerier hvert år tømmer. At få ideer og at gå med dem, at finde løsninger og møde inspirerende mennesker er det der motiverer mig. Ligesom det også føles godt med kaffepuden at forsøge at gøre noget godt for miljøet såvel som for andre mennesker. Ved at genanvende, og upcycle bruges der ikke ressourcer på at fremstille nyt. Hanken til vores shopping net er af sikkerhedsseler, inderpuden i vores pyntepuder er danskproduceret ligesom det skum vi bruger i hynder og hundetæpper og vores knapper laver vi af grene fra beskårede træer og trætte stoleben, som vi saver op, pudser og olierer. Det tænker jeg er et plus for miljøet, ligesom at alle kaffepudens produkter bliver lavet her i Danmark. Faktisk samarbejder jeg med en systue i Viborg, Jobigen, hvor folk, som er ansat i en fleksjob løsning, finder kaffepudens produkter spændende at give sig i kast med, da de alle er unikke og der i hvert produkt skal tænkes over hvordan kaffesækken bliver klippet og syet. Så på den måde kan man sige at kaffepuden og dens produkter er med til at skabe arbejdsglæde for andre.  

Unika

Unika - alle kaffepudens produkter bliver lavet efter hvordan printet på den enkelte kaffesæk vil tage sig bedst ud. Det betyder at der ikke er to som er helt ens, men alle har hver deres udtryk og historie ... præcis ligesom dig og mig.

Mere end blot en pyntepude

Et forsøg på at skabe noget smukt og samtidig gøre noget godt for både miljøet og andre mennesker. Vi er alle unikke og har alle en historie med os, som der skal være både plads og tid til, hvilket kaffepudens produkter symboliserer ved hver deres unikke udtryk.

Pyntepuder fyldt med gode historier.